Jaglanka z owocami
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 2 batoniki Dobra Kaloria Kokos & porzeczka,
- 100g Jaglanki z miodem Dobra Kaloria,
- 400 ml mleka roślinnego (np. ryżowego),,
- około 6 łyżek gęstego jogurtu roślinnego (np. kokosowy),,
- ulubione owoce: truskawki, borówki, morele, granat;,
- 1 batonik Dobra Kaloria Kokos & porzeczka do dekoracji.
Sposób przygotowania:
- Jaglankę z miodem Dobra Kaloria zalewamy mlekiem roślinnym, dodajemy pokruszone batoniki Dobra Kaloria kokos & porzeczka i doprowadzamy do wrzenia.
- Odstawiamy na 15 minut do napęcznienia, po czym blendujemy.
- Jaglankę nakładamy do miseczek (i schładzamy w lodówce, jeśli wolicie całkiem na zimno 😊).
- Przed podaniem dodajemy jogurt i ulubione owoce.
- Danie posypujemy Bio Pszenicą od Dobrej Kalorii i układamy pokrojony w paski batonik Kokos & porzeczka.