Wróć

Jaglanka z owocami

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

  • 2 batoniki Dobra Kaloria Kokos & porzeczka,
  • 100g Jaglanki z miodem Dobra Kaloria,
  • 400 ml mleka roślinnego (np. ryżowego),,
  • około 6 łyżek gęstego jogurtu roślinnego (np. kokosowy),,
  • ulubione owoce: truskawki, borówki, morele, granat;,
  • 1 batonik Dobra Kaloria Kokos & porzeczka do dekoracji.

Sposób przygotowania:

  1. Jaglankę z miodem Dobra Kaloria zalewamy mlekiem roślinnym, dodajemy pokruszone batoniki Dobra Kaloria kokos & porzeczka i doprowadzamy do wrzenia.
  2. Odstawiamy na 15 minut do napęcznienia, po czym blendujemy.
  3. Jaglankę nakładamy do miseczek (i schładzamy w lodówce, jeśli wolicie całkiem na zimno 😊).
  4. Przed podaniem dodajemy jogurt i ulubione owoce.
  5. Danie posypujemy Bio Pszenicą od Dobrej Kalorii i układamy pokrojony w paski batonik Kokos & porzeczka.