Dobra ta kaloria?
Dobra Kaloria powstaje w rodzinnej firmie
z Częstochowy, która istnieje na polskim rynku
od 1993 roku. Dziś pracuje w niej już drugie pokolenie, a trzecie ochoczo włącza się w testowanie nowości.
Od początku naszej działalności ważna jest
dla nas szczerość – w relacjach z pracownikami (zapewne dlatego część z nich pracuje u nas
ponad 20 lat), partnerami handlowymi i oczywiście klientami. Przejawia się to w atmosferze jaka panuje w firmie, warunkach handlowych, czy w komunikacji z klientami. Bierzemy pełną odpowiedzialność
za nasze produkty, bo sami tworzymy je od pomysłu po opakowanie.
Bardzo istotna jest dla nas jakość i w tym przypadku nie chodzimy na kompromisy. Daktyle testujemy osobiście na plantacji, miód do polewania zbóż pozyskujemy od najlepszych polskich pasiek,
a amarantus ekspandujemy starą, peruwiańską metodą, gwarantującą jego piękną biel i świetny smak.