Wróć

Dobra załoga

Michał: człowiek–orkiestra, napędza firmę i ciągle wymyśla coś nowego
Karolina: guru komunikacji, pasjonatka zdrowego jedzenia i wege mama
Marek: założyciel firmy i pomysłodawca marki Dobra Kaloria
Artur: opanowany profesjonalista, maszyny nie mają przed nim tajemnic
Kasia: w pracy zawsze staje na wysokości zadania, a po pracy zdobywa górskie szczyty
Maciek: kierownik produkcji, z pasją do motoryzacji i gotowania
Beata: każdy projekt dopina na ostatni guzik, pysznie gotuje z roślin i tworzy z papieru
Marek: nasza firmowa encyklopedia - zaczytany w opakowaniach i rozporządzeniach
Ewa: specjalistka ds. jakości, zna każdy zakątek firmy, a w czasie wolnym zwiedza różne zakątki świata

Dobra ta kaloria?

Dobra Kaloria powstaje w rodzinnej firmie
z Częstochowy, która istnieje na polskim rynku
od 1991 roku. Dziś pracuje w niej już drugie pokolenie, a trzecie ochoczo włącza się w testowanie nowości.

Od początku naszej działalności ważna jest
dla nas szczerość – w relacjach z pracownikami (zapewne dlatego część z nich pracuje u nas
ponad 20 lat), partnerami handlowymi i oczywiście klientami. Przejawia się to w atmosferze jaka panuje w firmie, warunkach handlowych, czy w komunikacji z klientami. Bierzemy pełną odpowiedzialność
za nasze produkty, bo sami tworzymy je od pomysłu po opakowanie.

Bardzo istotna jest dla nas jakość i w tym przypadku nie chodzimy na kompromisy. Daktyle testujemy osobiście na plantacji, miód do polewania zbóż pozyskujemy od najlepszych polskich pasiek,
a amarantus ekspandujemy starą, peruwiańską metodą, gwarantującą jego piękną biel i świetny smak.

Staramy się tworzyć produkty przystępne cenowo, ale nie zaniżamy ich cen poprzez sztuczne dodatki, polepszacze smaku czy sztuczne wypełniacze.
Nasza praca cały czas nas cieszy i mamy nadzieję
że widać to w naszych produktach.

W końcu to wszystko dla waszego #dobra. 🙂