CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
LICZBA PORCJI: 2 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- opakowanie Kiełbasy białej na patelnię Dobra Kaloria
- 2 łyżki tartego chrzanu
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 4 cebule
- suszony majeranek
- świeży tymianek
- sól i pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Mieszając dodajemy stopniowo mąkę do uzyskania zasmażki o jednolitej konsystencji.
- Dolewamy bulion i mieszamy, aż do zagotowania sosu.
- Gdy sos zgęstnieje, dodajemy do niego świeżo starty chrzan. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
- Cebule kroimy w piórka i smażymy na oleju na złoty kolor.
- Kiełbasę podsmażamy na patelni wg instrukcji na opakowaniu.
- W naczyniu układamy kolejno warstwę sosu, kiełbaski oraz miękką cebulkę. Całość dekorujemy świeżymi ziołami i podajemy na ciepło.