CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 15 min.
LICZBA PORCJI: 4 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie roślinnych kiełbasek à la chipotle-cheddar
- 12 cienkich zielonych szparagów
- 4 bułki do hot dogów
Sos:
- 2 łyżki śmietany 18% – klasycznej lub roślinnej
- 1 łyżka majonezu – klasycznego lub roślinnego
- ½ czerwonej cebuli
- garść koperku
- sól
- pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie sosu:
- W misce umieszczamy śmietanę, majonez, drobno posiekaną cebulę i posiekany koperek. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.
- Na rozgrzanym grillu układamy kiełbaski oraz szparagi. Grillujemy ok 5 minut przewracając kiełbaski i szparagi w połowie czasu.
- Bułki grillujemy około 2 minuty z każdej strony.
- Do bułki wlewamy 1 łyżeczkę sosu, wkładamy po 3 szparagi i 1 kiełbaskę.