Wróć

Hot dogi z kiełbaskami
à la chipotle-cheddar i szparagami

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 15 min.
LICZBA PORCJI:
4 porcje

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie roślinnych kiełbasek à la chipotle-cheddar
  • 12 cienkich zielonych szparagów
  • 4 bułki do hot dogów

Sos:

  • 2 łyżki śmietany 18% – klasycznej lub roślinnej
  • 1 łyżka majonezu – klasycznego lub roślinnego
  • ½ czerwonej cebuli
  • garść koperku
  • sól
  • pieprz

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotowanie sosu:

  1. W misce umieszczamy śmietanę, majonez, drobno posiekaną cebulę i posiekany koperek. Doprawiamy solą, pieprzem i dokładnie mieszamy.

 

  1. Na rozgrzanym grillu układamy kiełbaski oraz szparagi. Grillujemy ok 5 minut przewracając kiełbaski i szparagi w połowie czasu.
  2. Bułki grillujemy około 2 minuty z każdej strony.
  3. Do bułki wlewamy 1 łyżeczkę sosu, wkładamy po 3 szparagi i 1 kiełbaskę.