CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 25 min.
LICZBA PORCJI: 4 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- opakowanie Roślinnej kaszanki
- 4 podłużne czerwone papryki
- 4 paluszki serowe
- 4 placki tortilli
Dodatkowo:
- ogórki małosolne
- rukola
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Przygotowanie sosu:
- Paprykę przecinamy wzdłuż (tylko z jednej strony), oczyszczamy z nasion. Do środka każdej papryki wkładamy paluszek serowy. Układamy na ruszcie i grillujemy z każdej strony, co jakiś czas obracając.
- Na ruszcie układamy kaszanki i podpiekamy. Wkładamy do papryk z roztopionym serem.
- Paprykę z kaszanką kładziemy na placku tortilli. Zawijamy i grillujemy z obu stron, aż placek się zarumieni.
- Danie podajemy np. z ogórkami małosolnymi i rukolą.