Wróć

Grillowane kaszanki w tortilli

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 25 min.
LICZBA PORCJI:
4 porcje

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

  • opakowanie Roślinnej kaszanki
  • 4 podłużne czerwone papryki
  • 4 paluszki serowe
  • 4 placki tortilli

Dodatkowo:

  • ogórki małosolne
  • rukola

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotowanie sosu:

  1. Paprykę przecinamy wzdłuż (tylko z jednej strony), oczyszczamy z nasion. Do środka każdej papryki wkładamy paluszek serowy. Układamy na ruszcie i grillujemy z każdej strony, co jakiś czas obracając.
  2. Na ruszcie układamy kaszanki i podpiekamy. Wkładamy do papryk z roztopionym serem.
  3. Paprykę z kaszanką kładziemy na placku tortilli. Zawijamy i grillujemy z obu stron, aż placek się zarumieni.
  4. Danie podajemy np. z ogórkami małosolnymi i rukolą.