CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 min.
LICZBA PORCJI: 2-3 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie Roślinnego gyrosa a’la kurczak,
- 2 łyżki oleju,
- 1 duża cebula,
- szczypta soli,
- 2 małe ząbki czosnku,
- 200 g makaronu orzo,
- 1 czerwona papryka,
- 1 brokuł,
- ½ łyżeczki suszonego czosnku
- 1 łyżeczka suszonego oregano,
- 70 ml śmietany 18% lub śmietanki kokosowej.
Dodatkowo: listki bazylii do przybrania.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Na oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę ze szczyptą soli. Dodajemy posiekany czosnek oraz gyrosa i jeszcze chwilę smażymy.
- Paprykę i brokuł gotujemy na parze al dente.
- Makaron orzo gotujemy wg. wskazówek producenta.
- Makaron i warzywa dodajemy do gyrosa, dolewamy śmietanę, czosnek granulowany i oregano. Wszystko delikatnie mieszamy.
- Danie podajemy z listkami bazylii.