CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 min.
LICZBA PORCJI: 2
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie kiełbasek klasycznych,
- 1 łyżka masła,
- 1 łyżka oleju,
- 2 małe cebule,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 puszka krojonych pomidorów,
- 3 jajka,
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego,
- po ½ łyżeczki czosnku granulowanego, oregano i gałki muszkatołowej,
- po dużej szczypcie soli i czarnego pieprzu.
Dodatkowo:
- listki bazylii.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Na patelni rozgrzewamy olej z masłem. Dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i sól. Podsmażamy na niedużym ogniu, aż cebula się delikatnie zarumieni.
- Dodajemy wszystkie przyprawy, mieszamy i jeszcze chwilę wszystko smażymy.
- Dodajemy pokrojone kiełbaski, chwilkę podsmażamy i wlewamy pomidory z puszki.
- Gdy sos zacznie delikatnie wrzeć, wbijamy jajka i czekamy, aż się zetną. Danie podajemy ze świeżymi listkami bazylii.