CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 min.
LICZBA PORCJI: 2 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 1/3 opakowania Bio pszenicy z miodem Dobra Kaloria
- 3 łyżki mleka kokosowego
- 50 g czekolady ciemnej 50%
- 200 ml śmietanki kokosowej 30%
- kilka kropel soku z cytryny
- 2 łyżki syropu klonowego
- Baton proteinowy krem orzechowy & sól Dobra Kaloria
- banan
- łyżeczka ciemnego kakao
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- W garnuszku podgrzewamy na małym ogniu mleko kokosowe. Dodajemy podzieloną na kostki czekoladę i roztapiamy, cały czas mieszając. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję, ściągamy z ognia i dosypujemy pszenicę z miodem. Dokładnie mieszamy.
- Do miski wlewamy śmietankę kokosową i syrop klonowy. Ubijamy.
- Baton proteinowy kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do śmietanki razem z kilkoma kroplami soku z cytryny i delikatnie mieszamy.
- Banana kroimy w plasterki.
- Na dnie szklanek (kieliszków) układamy pszenicę z czekoladą, plasterki banana i kokosową piankę. Deser posypujemy ciemnym kakao. Podajemy od razu po przygotowaniu.