Wróć

Deser z pszenicą ekspandowaną, czekoladą i śmietanką kokosową

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 min.
LICZBA PORCJI: 2 porcje

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. W garnuszku podgrzewamy na małym ogniu mleko kokosowe. Dodajemy podzieloną na kostki czekoladę i roztapiamy, cały czas mieszając. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję, ściągamy z ognia i dosypujemy pszenicę z miodem. Dokładnie mieszamy.
  2. Do miski wlewamy śmietankę kokosową i syrop klonowy. Ubijamy.
  3. Baton proteinowy kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do śmietanki razem z kilkoma kroplami soku z cytryny i delikatnie mieszamy.
  4. Banana kroimy w plasterki.
  5. Na dnie szklanek (kieliszków) układamy pszenicę z czekoladą, plasterki banana i kokosową piankę. Deser posypujemy ciemnym kakao. Podajemy od razu po przygotowaniu.