CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 min.
LICZBA PORCJI: 4 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 2 opakowania Roślinnej kaszanki,
- 3 cebule,
- 700 g kiszonej kapusty,
- 4 łyżki oleju, np. rzepakowego,
- 2 łyżki suszonego majeranku,
- 4 liście laurowe,
- ½ łyżeczki soli,
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego.
Dodatkowo:
- pieczywo lub młode ziemniaki,
- musztarda/chrzan.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku.
- Folię aluminiową dzielimy na cztery arkusze i smarujemy olejem. Na każdym kawałku układamy porcję kapusty kiszonej, dwie kaszanki, garść cebuli oraz liść laurowy. Składniki doprawiamy majerankiem, szczyptą soli i pieprzem. Kaszankę zawijamy w folię tak, aby powstały szczelnie zamknięte pakunki.
- Grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie około 15-20 minut, obracając kilka razy. Podajemy z pieczywem lub młodymi ziemniakami, z dodatkiem musztardy albo chrzanu.