Wróć

Sałatka ze szparagami i klasycznymi klopsami

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie klopsów roślinnych Dobra Kaloria,
  • 1 łyżka masła,
  • pęczek zielonych szparagów,
  • sól,
  • garść sałaty,
  • ½ cebuli,
  • kilka truskawek,
  • oliwa z oliwek,
  • 2 łyżki mieszanki superfoods PROTEINA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Na patelni roztapiamy masło*, kładziemy umyte szparagi i solimy. Podsmażamy z obu stron.
  2. Na tej samej patelni podsmażamy klopsy klasyczne.
  3. Na talerz wykładamy sałatę, podsmażone szparagi, cebulę pokrojoną w pióra, ćwiartki truskawek oraz klopsy.
  4. Danie skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy mieszanką superfoods Proteina.
    *masło możemy zastąpić niewielką ilością oleju lub oliwy