Wróć

Szaszłyki z klopsami

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

  • 2 opakowania klopsów roślinnych,
  • 1 czerwona papryka,
  • 1 czerwona cebula,
  • ¼ ananasa,
  • 1 łyżka oleju kokosowego,
  • ¼ łyżeczki cynamonu,
  • ½ łyżeczki trawy cytrynowej,
  • ½ granulowanego czosnku
  • dodatkowo: patyczki do szaszłyków.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Olej roztapiamy, dodajemy suszone przyprawy – cynamon, trawę cytrynową i czosnek. Dokładnie mieszamy.
  2. Cebulę, paprykę i ananasa kroimy w dużą kostkę.
  3. Warzywa i pulpety nadziewany na wykałaczki szaszłykowe i smarujemy za pomocą pędzelka olejem kokosowym z przyprawami.
  4. Grillujemy do uzyskania ulubionego poziomu przypieczenia.