POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie roślinnych dukatów buraczanych,
- 6 sztuk muszelek kukurydzianych taco,
- ¼ czerwonej kapusty,
- 2 garście rukoli,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- szczypta soli,
- szczypta pieprzu,
- 4 łyżki kukurydzy.
Salsa:
- ¼ czerwonej cebuli,
- 1 mały ząbek czosnku,
- kawałeczek papryczki chili (w zależności, jak ostre lubimy dania),
- ½ awokado,
- szczypta soli,
- szczypta pieprzu,
- sok z ½ limonki.
Dodatkowo:
- kilka listków szczypiorku,
- garstka orzechów nerkowca.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Bardzo drobno kroimy kapustę, dodajemy rukolę, sól, pieprz, oliwę z oliwek i dokładnie mieszamy.
- Bardzo drobno siekamy czerwoną cebulę, czosnek, chili i awokado.
- Dodajemy sól, pieprz, sok z limonki i mieszamy.
- Dukaty buraczane podsmażamy z obu stron.
- Muszelki taco przygotowujemy wg. wskazówek producenta.
- Do każdej muszelki nakładamy mieszankę kapusty z rukolą. Dodajemy dukaty i salsę z awokado.
- Posypujemy danie posiekanymi orzechami nerkowca oraz szczypiorkiem.