Wróć

Krążki cukinii faszerowane roślinnym mielonym à la wołowe

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 40 min.
LICZBA PORCJI:
3 porcje

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

DODATKOWO:

  • ugotowane ziemniaki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę.
  2. Dodajemy Roślinne mielone à la wołowe, dokładnie mieszamy i chwilę podsmażamy.
  3. Dodajemy pastę pomidorową i oregano. Jeszcze raz dokładnie mieszany i odstawiamy z ognia.
  4. Cukinię kroimy w grube plastry. Wydrążamy nasiona i wypełniamy przygotowanym farszem. Posypujemy tartym serem grana padano. Zapiekamy 25 min. w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
  5. Upieczone krążki jeszcze raz posypujemy serem i podajemy np. z ziemniakami.