Wróć

Kaszanka z karmelizowaną
cebulką i jabłkiem

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
LICZBA PORCJI:
2 porcje

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI:

  • opakowanie kaszanki roślinnej Dobra Kaloria
  • 2 kromki chleba
  • 2 małe cebule
  • jabłko
  • olej
  • 50g musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz
  • świeże zioła, np. tymianek

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  1. Cebulę pokrój w drobne piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż cebulkę do momentu, aż zmięknie i zbrązowieje.
  2. Dodaj kaszankę i usmaż ją w cebuli według przepisu na opakowaniu.
  3. Pokrój jabłko w talarki i dodaj do kaszanki z cebulką. Smaż do momentu, aż kaszanka będzie podpieczona, a jabłko delikatnie zmięknie.
  4. Przypraw solą, pieprzem i ziołami.
  5. Posmaruj kromkę chleba musztardą i nałóż na nią kolejno cebulkę, jabłka i kaszankę.