CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
LICZBA PORCJI: 2 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- opakowanie kaszanki roślinnej Dobra Kaloria
- 2 kromki chleba
- 2 małe cebule
- jabłko
- olej
- 50g musztardy sarepskiej
- sól
- pieprz
- świeże zioła, np. tymianek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Cebulę pokrój w drobne piórka. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż cebulkę do momentu, aż zmięknie i zbrązowieje.
- Dodaj kaszankę i usmaż ją w cebuli według przepisu na opakowaniu.
- Pokrój jabłko w talarki i dodaj do kaszanki z cebulką. Smaż do momentu, aż kaszanka będzie podpieczona, a jabłko delikatnie zmięknie.
- Przypraw solą, pieprzem i ziołami.
- Posmaruj kromkę chleba musztardą i nałóż na nią kolejno cebulkę, jabłka i kaszankę.