Składniki na 6 burgerów
Roślinny burger buraczany Dobra Kaloria: 3 opakowania
Sos bugerowy:
Sałata: około 12 listków
Pomidory: 2 szt
Ogórki konserwowe: 3 szt
Marynowana czerwona cebula: 1 szt
Bułka: 6 szt
Bułki:
Mleko: 420 ml
Masło: 60 g
Mąka pszenna: 550 g
Jajko: 1 szt
Sól: 1 łyżeczka
Drożdże instant: 7 g
Cukier trzcinowy: 10 g
Żółtko: 1 szt
Sezam: 3 łyżki
Marynowana cebula:
Czerwona cebula: 2 szt średniej weilności
Woda: 270 ml
Ocet jabłkowy: 150 ml
Syrop klonowy: 20 ml
Goździki: 8 szt
Liść laurowy: 2 szt
Nasiona kolendry: 1 łyżeczka
Sól himalajska: 1 łyżeczka