Sos dyniowy:
Dynia: 1 średniej wielkości np. hokkaido
Oliwa z oliwek: 2 łyżki
Czosnek: 2 ząbki
Płatki drożdżowe: 4 płatki
Śmietanka roślinna lub śmietanka 30%: 100 ml
Woda/ bulion/ woda z gotowania makaronu: 100-150 ml
Sól: 1 płaska łyżeczka
Pieprz czarny: 1/2 łyżeczki
Ostra papryka: 1/2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa: 1/2 łyżeczki
Spaghetti z klopsami:
Roślinne klopsiki klasyczne Dobra Kaloria: 1 opakowanie
Podgrzybki lub inne leśne grzyby: 200 g
Oliwa z oliwek: 2 łyżki
Pełnoziarnisty makaron spaghetti: 300 g
Dodatkowo:
Ulubione orzechy: 50 g
Oliwa z oliwek: do podania
Świeży tymianek: do dekoracji