CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
LICZBA PORCJI: 2 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- długa bagietka francuska
- 2 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego
- garść rukoli
- opakowanie Roślinnej kaszanki Dobra Kaloria
- duża cebula
- szczypta soli i pieprzu
- 2 ogórki konserwowe lub kiszone
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Bagietkę pokroić wzdłuż, a następnie przeciąć na pół i przypiec chwilę na suchej, rozgrzanej patelni. Odłożyć na bok.
- Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i usmażyć kaszankę wg. przepisu na opakowaniu. Przełożyć na talerz i rozgnieść delikatnie widelcem.
- Cebulę pokroić w piórka i zrumienić na pozostałym na patelni oleju. W międzyczasie można podlać ją łyżką wody, by nie przypiekała się zbyt mocno.
- Ogórki kroimy wzdłuż na pół. Na przypieczoną bagietkę kładziemy umytą rukolę i rozgniecioną kaszankę, a całość dekorujemy ciepłą cebulką oraz ogórkami. Przyprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.