CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
LICZBA PORCJI: 2 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI:
- opakowanie burgera roślinnego Dobra Kaloria
- 2 bułki do burgerów
- 150g surówki z czerwonej kapusty modrej
- 2 ogórki kiszone
- pomidor
- 2 plastry roślinnego sera typu ementaler/maasdamer
- ulubiony sos (u nas ketchup, roślinny majonez i pieprz)
- 4 duże pieczarki
- olej
- czerwona cebula
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Pokrój pieczarki w cienkie plastry i przysmaż je na patelni do zbrązowienia. Podczas smażenia staraj się ich nie mieszać – dzięki temu nie puszczą wody.
- Rozgrzej elektryczny grill lub patelnię grillową i przygotuj burgery według instrukcji z opakowania. W trakcie smażenia burgerów podpiecz bułki z obu stron.
- Posmaruj dolną część bułki sosem i nałóż na nią dużą ilość kapusty.
- Następnie połóż na niej burger i plaster sera, który roztopi się pod wpływem ciepła.
- Kolejno ułóż na burgerze przypieczone pieczarki, plastry pomidora, cebulkę oraz pokrojony w plastry ogórek.
- Posmaruj spód górnej części bułki sosem i złóż burger w całość.