CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
LICZBA PORCJI: 2 porcje
POTRZEBNE SKŁADNIKI::
- opakowanie Kiełbasek roślinnych à la chipotle & cheddar
- 2 małe ugotowane uprzednio kolby kukurydzy
- duża cukinia
- czerwona papryka
- 12 pieczarek
- pomidorki koktajlowe
- czerwona cebula
- patyczki do szaszłyków
Pesto:
- 2 pęczki natki pietruszki
- 3 ząbki czosnku
- sok z 1 cytryny
- sok z połowy limonki
- oliwa z oliwek
- łyżka oleju z suszonych pomidorów w zalewie
- mała łyżeczka kaparów
- kilka liści bazylii
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA::
- Warzywa myjemy i kroimy na mniejsze części odpowiedniej grubości tak, by nie zsuwały się z patyczków.
- Kiełbaski kroimy na mniejsze kawałki.
- Składniki na pesto blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawiamy solą.
- Rozgrzewamy grill elektryczny lub tradycyjny. Nadziewamy na patyczki warzywa na zmianę z kawałkami kiełbasek. Całość układamy na tacce do grillowania lub rozgrzanym ruszcie.
- Grillujemy do zarumienienia warzyw i kiełbasek.
- Szaszłyki polewamy pesto i posypujemy świeżą pietruszką.